Sunday, 29 July 2012

" lelaki yang baik untuk perempuan yang baik & perempuan y baik untuk lelaki y baik "

Assalamualaikum w.b.t ..

Hello readers (:

Belum terlambat rasanya ce ucap'n SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK untuk semua . y berkemampuan tu , jangan pula ada y xpuasa . xbaik tambah dosa .

hujung minggu d hostel ni , ce rasa  borink sangat . xtau mau buat apa . Actually, banyak da keja lect bagi tapi mood tu belum sampai untuk siapkan semua . so, dat why borink . HAHA . bila da borink2 ni , keja y dbuat xlain xbukan layan laman buku atau nama lagi glamour Facebook . even maci-maci paci-paci or adik-adik d kampung ce tu xtau apa tu laman buku, tapi kalu sebut facebook semua faham . al maklum lah zaman sekarang da semakin canggih .
* positive

tengah layan laman buku @ facebook , terbaca quote ni d page remaja cinta dakwah .


~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥
(¯`v´¯)Wahai bakal mujahidku di sana
`·.¸.·´`·.¸.¸¸.•ℒℴνℯ
♥♥Aku sukar utk mncari dirimu kerana dirimu bagaikan permata bernilai diantara ribuan kaca menyilau.Tetapi aku pasti jika namamu yg ditulis di Luh Mahfuz untuk diriku,nescaya rasa cinta itu akan Allah terbitkan dari dalam diri kita.Tugas pertamaku bukan mencari dirimu tetapi mensolehahkan diriku.Sukar untuk mencari soleh dirimu andai solehahku tidak setanding dgn ke’soleh’anmu.Janji Allah pasti kupegang dlm misi menunggu dirimu menjemputku♥♥
~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥


tersentuh hati  baca quotes tu . ehe

wanita ,
inginkan lelaki y soleh ,
sentiasalah berusaha untuk memperbaiki diri terlebih dahulu.
janji ALLAH,
" seaungguhnya lelaki yang baik itu untuk perempuan yang baik & perempuan y baik itu untuk lelaki y baik "


sama-sama lah kita memperbaiki diri (:


Wassalam .

Saturday, 14 July 2012

Happy 3rd anniversary KS

Assalamualaikum W.B.T .

Sambutan anniversary ks di kampung nelayan .
LOVE U ALL !

1st of ALL ce mau ucap happy 3rd anniversary untuk classm8e ce PISMP PS yang  sangat2 disayangi .xsangka da 3 tahun bersama ngan mereka . 

ce masih ingat  lagi , masa jumpa awal2 dulu, 13 july 2009 , 
-> semua masih muda2 lagi . 
->semua masih xkenal hati budi, 
->semua masih rasa janggal, 
->semua masih malu2 .

TAPI sekarang 13 july 2012 sangat2 berbeza .
da macam 1 FAMILY .
ada mama, abang, kakak, adik .
susah senang selalu SHARE bersama .

adat berkeluarga , prbalahan kecil2 tu besa lah .
TAPI Alhamdulillah, 
ikatan tu semakin erat .


depan restoran (:

Singgah tg.lipat u makan kek ni .

walauapapun terjadi ,
ce sentiasa berdoa
semoga ukhuwah yang terjalin antara kami tidak akan terputus . Amin .
tolong doa2'n juga erk .


WASSALAM .








Sunday, 8 July 2012

. Climbing mt.kinabalu .

Assalamualaikum .

hello readers !

da baca tajuk entry ni ?. kalu da baca mesti da tau apa y  mau dkongsi kan . kalu y belum baca tu , sila lar baca lagi . (:

setelah lama b'angan2 mau mendaki gunung kinabalu ,
impian menjadi kenyataan 
 7 july 2012 5.05 am , smpai juga akhir'ny !
 * asal jak dr ranau tp baru dapat  mendaki gunung tu . (:

Pengalaman  sebelum, semasa n selepas  pendakian memang TERlalu banyak.
Sebelum pendakian , ce bertanggungjawab untuk bt tempahan pendakian.
susah juga mau urus benda ni. kadang-kadang pening kepala fikir tp ALHAMDULILLAH ALLAH permudahkan urusan kami, 3 hari sebelum pendakian semua da selesai .
tips untuk sesapa y mau menawan mt.kinabalu tu , tempah lar 6 or 7 bulan lebih awal.

06 july 2012,
misi pendakian kami seramai 29 orng bermula.Perasaan memang bercampur baur .
xcited, risau , happy n macam2 lagi lah.

habis jak taklimat dr guide & bacaan doa (10.30 ), terus jalan.
walaupun penat, lenguh kaki tetap jg jalan sebab semangat tu terlalu tinggi.
al maklumlah , orang 1st time naik memang begini. HAHA
ce sampai d laban rata jam 2 pm  dengan keadaan baju basah sebab kehujanan.
Memang sejuk giler2 .
plan awal mau tukar baju bila sampai tapi beg baju tempat guide .
Nasib baik lar kawan pinjamkan baju . * tengss intan *

esoknya, 07 july 2012 02.30 am ,
kami meneruskan perjalanan untuk mendaki ke puncak kinabalu .
jalan untuk sampai ke puncak tu , memang HEBAT dengan keadaan y gelap .
Actually, ce hampir give up coz lama sangat sampai puncak . kaki pun sakit , pening kepala .
nasib lar semangat orang 1st time naik sentiasa berkobar-kobar . HAHA
jalan punya jalan , finally ce sampai juga d puncak pd jam 5.05 am .
puas hati + gembira sangat!

tengss banyak2 pd y banyak membatu .
especially to Intan , teman sepanjang perjalanan .(:
to farid y jadi guide time mau p puncak n Boby y jadi guide u turun dr puncak .
untung ada classmate macam dorang ni . HAHA
jg to kak mimie y banyak membantu n to paci2 guide .
and tengss juga rakan-rakan y lain  .

jum tengok gamba pula !

sesi taklimat .

 b'gamba d starting point .

still senyum walupun da penat .

rehat kejap b4 meneruskan ekspdisi .

makan megi u memanaskan badan * jaket KENT pling menang . HAHA

Alhamdulillah , sampai jg akhirnya .

KEBANGGAAN (:

P/s : InsyaALLAH , nxt yr mau mendaki lagi . so, mt.kinabalu , wait 4 me (:

Wassalam .