Sunday, 29 July 2012

" lelaki yang baik untuk perempuan yang baik & perempuan y baik untuk lelaki y baik "

Assalamualaikum w.b.t ..

Hello readers (:

Belum terlambat rasanya ce ucap'n SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK untuk semua . y berkemampuan tu , jangan pula ada y xpuasa . xbaik tambah dosa .

hujung minggu d hostel ni , ce rasa  borink sangat . xtau mau buat apa . Actually, banyak da keja lect bagi tapi mood tu belum sampai untuk siapkan semua . so, dat why borink . HAHA . bila da borink2 ni , keja y dbuat xlain xbukan layan laman buku atau nama lagi glamour Facebook . even maci-maci paci-paci or adik-adik d kampung ce tu xtau apa tu laman buku, tapi kalu sebut facebook semua faham . al maklum lah zaman sekarang da semakin canggih .
* positive

tengah layan laman buku @ facebook , terbaca quote ni d page remaja cinta dakwah .


~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥
(¯`v´¯)Wahai bakal mujahidku di sana
`·.¸.·´`·.¸.¸¸.•ℒℴνℯ
♥♥Aku sukar utk mncari dirimu kerana dirimu bagaikan permata bernilai diantara ribuan kaca menyilau.Tetapi aku pasti jika namamu yg ditulis di Luh Mahfuz untuk diriku,nescaya rasa cinta itu akan Allah terbitkan dari dalam diri kita.Tugas pertamaku bukan mencari dirimu tetapi mensolehahkan diriku.Sukar untuk mencari soleh dirimu andai solehahku tidak setanding dgn ke’soleh’anmu.Janji Allah pasti kupegang dlm misi menunggu dirimu menjemputku♥♥
~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥


tersentuh hati  baca quotes tu . ehe

wanita ,
inginkan lelaki y soleh ,
sentiasalah berusaha untuk memperbaiki diri terlebih dahulu.
janji ALLAH,
" seaungguhnya lelaki yang baik itu untuk perempuan yang baik & perempuan y baik itu untuk lelaki y baik "


sama-sama lah kita memperbaiki diri (:


Wassalam .

Saturday, 14 July 2012

Happy 3rd anniversary KS

Assalamualaikum W.B.T .

Sambutan anniversary ks di kampung nelayan .
LOVE U ALL !

1st of ALL ce mau ucap happy 3rd anniversary untuk classm8e ce PISMP PS yang  sangat2 disayangi .xsangka da 3 tahun bersama ngan mereka . 

ce masih ingat  lagi , masa jumpa awal2 dulu, 13 july 2009 , 
-> semua masih muda2 lagi . 
->semua masih xkenal hati budi, 
->semua masih rasa janggal, 
->semua masih malu2 .

TAPI sekarang 13 july 2012 sangat2 berbeza .
da macam 1 FAMILY .
ada mama, abang, kakak, adik .
susah senang selalu SHARE bersama .

adat berkeluarga , prbalahan kecil2 tu besa lah .
TAPI Alhamdulillah, 
ikatan tu semakin erat .


depan restoran (:

Singgah tg.lipat u makan kek ni .

walauapapun terjadi ,
ce sentiasa berdoa
semoga ukhuwah yang terjalin antara kami tidak akan terputus . Amin .
tolong doa2'n juga erk .


WASSALAM .








Sunday, 8 July 2012

. Climbing mt.kinabalu .

Assalamualaikum .

hello readers !

da baca tajuk entry ni ?. kalu da baca mesti da tau apa y  mau dkongsi kan . kalu y belum baca tu , sila lar baca lagi . (:

setelah lama b'angan2 mau mendaki gunung kinabalu ,
impian menjadi kenyataan 
 7 july 2012 5.05 am , smpai juga akhir'ny !
 * asal jak dr ranau tp baru dapat  mendaki gunung tu . (:

Pengalaman  sebelum, semasa n selepas  pendakian memang TERlalu banyak.
Sebelum pendakian , ce bertanggungjawab untuk bt tempahan pendakian.
susah juga mau urus benda ni. kadang-kadang pening kepala fikir tp ALHAMDULILLAH ALLAH permudahkan urusan kami, 3 hari sebelum pendakian semua da selesai .
tips untuk sesapa y mau menawan mt.kinabalu tu , tempah lar 6 or 7 bulan lebih awal.

06 july 2012,
misi pendakian kami seramai 29 orng bermula.Perasaan memang bercampur baur .
xcited, risau , happy n macam2 lagi lah.

habis jak taklimat dr guide & bacaan doa (10.30 ), terus jalan.
walaupun penat, lenguh kaki tetap jg jalan sebab semangat tu terlalu tinggi.
al maklumlah , orang 1st time naik memang begini. HAHA
ce sampai d laban rata jam 2 pm  dengan keadaan baju basah sebab kehujanan.
Memang sejuk giler2 .
plan awal mau tukar baju bila sampai tapi beg baju tempat guide .
Nasib baik lar kawan pinjamkan baju . * tengss intan *

esoknya, 07 july 2012 02.30 am ,
kami meneruskan perjalanan untuk mendaki ke puncak kinabalu .
jalan untuk sampai ke puncak tu , memang HEBAT dengan keadaan y gelap .
Actually, ce hampir give up coz lama sangat sampai puncak . kaki pun sakit , pening kepala .
nasib lar semangat orang 1st time naik sentiasa berkobar-kobar . HAHA
jalan punya jalan , finally ce sampai juga d puncak pd jam 5.05 am .
puas hati + gembira sangat!

tengss banyak2 pd y banyak membatu .
especially to Intan , teman sepanjang perjalanan .(:
to farid y jadi guide time mau p puncak n Boby y jadi guide u turun dr puncak .
untung ada classmate macam dorang ni . HAHA
jg to kak mimie y banyak membantu n to paci2 guide .
and tengss juga rakan-rakan y lain  .

jum tengok gamba pula !

sesi taklimat .

 b'gamba d starting point .

still senyum walupun da penat .

rehat kejap b4 meneruskan ekspdisi .

makan megi u memanaskan badan * jaket KENT pling menang . HAHA

Alhamdulillah , sampai jg akhirnya .

KEBANGGAAN (:

P/s : InsyaALLAH , nxt yr mau mendaki lagi . so, mt.kinabalu , wait 4 me (:

Wassalam .








Wednesday, 27 June 2012

. Welcome SEMESTER 4 .

Assalamualaikum W.B.T ..

hello All ..

Buat kesekian kalinya , ce m'hupdate blog lagi setelah lama x'update .. 

1st of All, ce nak ucap " WELCOME SEM 4 "( walaupun hampir 2 minggu da berlalu ) untuk kengkawan seperjuangan yang masih meneruskan usaha untuk sukses jadi cegu .. 4 semester lagi , InsyaALLAH kt akan jd cegu .. So , buat sehabis baik .. * eh ,tunjuk prihatin lar pula , ehe .

Semester 4 ni , semester y ce tunggu-runggu ..

sebab........
banyak akt best !

-Camping
-misi mendaki gunug kinabalu
-picnic
-jamuan d kampung nelayan
-Dsb ..

tolong doakan erk akt ni semuanya berjalan lancar .. (=

* rehat untuk hilang'n penat .. 1st akt sem 4, mendaki st.veronica's hill ..



Wassalam..

Friday, 18 May 2012

Semoga berjaya..

Assalamualaikum W.B.T ..

hello readers =)

Lama xjenguk blog ni . Al maklumlah , senjak akhir-akhir ni sibuk sangat-sangat seolah2 mengalahkan ahli perniagaan * Actually ce ni y masih belum bijak mengurus masa.. ;P 

Tapi Alhamdulillah, masih dalam keadaan sihat walafiat .

BTW , ce nak ucap selamat menjalani peperiksaan u all y ambik exam  !.

Apa yang PENTING ?

JANGAN lupa study !

" and DOA tu penting .. Jangan lupa tunai kewajipan. InsyaAllah , u all pasti cemerlang ! "
AMIN ..




Wassalam ..

Saturday, 5 May 2012

Hapuskan Rasa ini .

Assalamualaikum W.B.T ..

olaa ..

"There are some things in life that aren’t meant to last. They just take place in our lives so we will be smarter next time".. bestquotes

best kan quote tu ? huhu ..

setelah BERminggu2 xhupdate blog ce ni ,
Today ,sampai lah juga SERU tu untuk sesi kongsi2  ..

Actually , ada something yg bt ce rasa terkilan sangat-sangat hari ni ..
sampai saat ni pun , masih banyak tanda tanya yg masih belum TERjawab dalam kepala hotak ni ..

BUT at da same time,
ce rasa BERsyukur sangat ..
walaupun TERkilan or banyak sangat yg belum terjawab,
ce masi dalam keadaan normal,ok ..

actvty rutin ce d kampung,
playing badminton n chatting wif friend,
buat mood ce arini stabil sepanjang masa walaupun benda tu sentiasa ada d kepala ni..

So, that why lar ce suka sangat balik kampung ..
Tenang dan mendamaikan ..

* Abaikan kesalahan tatabahasa ..*

p/s -> Tolong dan Tolong , JANGAN buat ce rasa bersalah :(




Wassalam ..


Friday, 6 April 2012

Rumahku ,Syurgaku.

Assalamualaikum W.B.T ..

happy holiday :)

home sweet home ..
suka sangat bila balik rumah ..
segala tension dapat dihilangkan ..

Thankss dad ,thankss mum ..
i love both of u ..

kalu lar boleh stay d rumah ni jak ..:'(

seyesly , busy sangat my life skrng ni .. kepala ni kadang2 mau pecah da bila fikir itu,ini ..
so, besyukur sangat dapat balik rumah minggu ni ..
at least , bila balik maktab lagi,me da dapt balik semangat y hilang tu .. 
..I LOVE MY HOME.. 

Wassalam..


Monday, 2 April 2012

LoveQUoTES part1 #

Assalamualaikum W.B.T ..

since me ni  peminat Quotes , so me dengan berbesar hati mau kongsi quote2 y me suka TAPI bukan ciptaan sendiri . belum mampu sangat ke arah itu . Hanya mampu untuk copy jak  . HEHE ..
Btw , hope u all tetap enjoy baca er . ;)

credit to BestQuotes ..


Easy is to get a place in someone's address book.
Difficult is to get a place in someone's heart.

Easy is to judge the mistakes of others
Difficult is to recognize our own mistakes.

Easy is to talk without thinking
Difficult is to refrain the tongue.

Easy is to hurt someone who loves us.
Difficult is to heal the wound.

Easy is to forgive others
Difficult is to ask for forgiveness.

Easy is to set rules
Difficult is to follow them.

Easy is to dream every night
Difficult is to fight for a dream.

Easy is to show victory
Difficult is to assume defeat with dignity.

Easy is to admire a full moon
Difficult to see the other side.

Easy is to stumble with a stone
Difficult is to get up.

Easy is to enjoy life every day
Difficult to give its real value.

Easy is to promise something to someone
Difficult is to fulfill that promise.

Easy is to say we love
Difficult is to show it every day.

Easy is to criticize others
Difficult is to improve oneself.

Easy is to make mistakes
Difficult is to learn from them.

Easy is to weep for a lost love
Difficult is to take care of it so not to lose it.

Easy is to think about improving
Difficult is to stop thinking it
And put it into action.

Easy is to think bad of others
Difficult is to give them
The benefit of the doubt.

Easy is to receive
Difficult is to give.

Easy is keep the friendship with words
Difficult is to keep it with meanings

Wassalam ..

Sunday, 1 April 2012

dari HATI , buat SAHABAT

Assalamualaikum W.B.T ..

Happy sunday all (=


.....................................................................



# SENYUMwalaupunpahit #

Copy from PSIPUM #Tatkala jatuh cinta pada seseorang, ikatlah hatimu dengan seerat-eratnya. Simpulkanlah ia dengan simpulan mati yang hanya dapat dibuka saat waktunya tiba.
Sebelum mengorak langkah lebih jauh dengannya, cukuplah cintai ia dalam diam.
Kerana diammu adalah bukti cintamu padanya. Kamu ingin memuliakannya, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan terlarang. Kamu enggan mengaibkannya, dengan tidak mengajaknya berdua-duaan. [1]
Kerana diammu meletakkan sifat malunya di tempat yang sebetulnya, kerana malu itu penanda aras keimanan di hatinya.
Kerana diammu menjaga kesucian dan ketenangan hatinya, menghindar dirinya daripada perkara-perkara yang merosakkan izzah dan iffahnya.
Sebelum memulakan sesuatu yang terlarang, cukuplah sekadar mencintai ia dalam diam.
Kerana diammu adalah petanda keikhlasanmu kepadanya. Kamu tidak ingin ia memilihmu lewat rupa parasmu atau manis ayatmu, sebaliknya kerana tulus hatimu.
Kerana diammu adalah kekuatanmu yang menguatkan dia. Kamu tidak akan sekali-kali mencari dan menggali titik-titik kelemahan yang ada di hatinya sehingga ia tersungkur dicedera rindu.
Kerana diammu adalah……. Kekuatannya! [2]
Masih ingatkah kamu akan kisah cinta Fatimah dan Ali? Kedua-dua mereka saling memendam perasaan yang mereka rasakan antara satu sama lain, dan akhirnya, mereka dipertemukan dalam syurga cinta dunia nan suci dan indah.
Boleh jadi orang yang kamu cintai itu juga adalah orang yang telah ditentukan oleh Allah SWT untukmu. Kerana dalam diammu, tersimpannya kekuatan harapan, yang menyalakan keinginanmu, dan memungkinkan Allah SWT memenuhi harapanmu sehingga ianya dapat berbicara di dunia nyata.
Bukankah Allah SWT itu Maha Hidup lagi Maha Mendengar? Sesungguhnya Allah SWT itu malu. Dia malu apabila seseorang hambaNya mengharap kepadaNya, lalu Dia menghampakannya dan meninggalkannya dalam kerugian. [3]
Tapi kiranya kamu telah berusaha berharap sepenuh hati, namun jika dia memang bukan milikmu, moga Allah SWT, merentasi batas-batas waktu, menghilangkan ‘cinta dalam diammu’ itu dan menggantikannya dengan rasa yang lebih indah, pada orang yang tepat.
Biarkan cinta dalam diammu itu menjadi memori tersendiri di sudut hatimu yang menjadi rahsia antara dirimu dengan Sang Kekasih Agung! [4]
Kerana diammu tanda tunduknya hatimu pada Sang Kekasih Agung. Sedangkan ikatan rumah tangga yang dimulai tanpa rasa tunduk dan patuh pada syariatNya tidak mungkin diredhaiNya. Dan tidak mungkin akan melahirkan generasi umat yang tunduk patuh padaNya.
Kerana diammu adalah bukti cintamu yang agung!
“Wahai Allah, jadikanlah kami orang yang tunduk patuh kepada Engkau dan jadikanlah di antara anak-anak cucu kami umat yang tunduk patuh kepada Engkau. Sesungguhnya Engkaulah Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Sesungguhnya kepadaMu sahaja kami meminta dan bergantung harap. Perkenankanlah harapan kami Ya Allah.”

Wassalam .. 

Earth HOUR 2012 - 31MARCH

Assalamualaikum W.B.T ..

hello readers C=


me nak kongsi ngan u all ,Earth Hour Tahun ni sangat-sangat BEST !!
u all know why ?

Because ..

tahun ni ,
different sangat dari tahun2 sebelumnya .
Mesti korang curious kan . Macam lar best sangat .HEHE

# okay y different'ny , tahun ni ada sambutan PESTA CAHAYA d maktab me .setiap unit wajib buat satu tanglung or lebih ( untuk dipertandingkan )  & tanglung ni dipasang selepas sahaja bekalan elektrik d'offkan
. AND  ni lar tanglung kelas kami . b'bentuk s'olah2 bumi and ditepinya ada 7 cahaya y melambangkan 7 benua yang menyokong earth hour  ni . #


# sehari before Earth hour .orang lain sibuk buat kerja , kami sibuk ambil gambar .HAHA #




# ME penyokong penuh Earth HOUR ! ;tanglung unit sains S3 #

 # Excited ambik pic ngan lilin botol .made by me punya kelas #


# y paling BEST ngan program ni , kelas kami dapat no.2 pertandingan membuat tanglung ni .
HAPPY ! 
congr8e untuk my classmate #

Untuk korang2 semua ,
jangan segan2 sokong program yang bagi manfaat ngan kita semua er . =)

"DARE THE WORLD TO SAVE THE PLANET"


Wassalam ..


Sunday, 25 March 2012

PBS Fasa 3-Sk Rampayan,menggatal

Assalamualaikum W.B.T ..

Hello ,Hello, Hello there C= 

# D sekolah ni lah me wat PBS #
# cg epi , cg Ali & cg sabri tgh urus bdk2 pra . sungguh tabah !  #
#Thumbs up cg zul, cg Fatin n cg salleh ! #
# Rinduu giler2 ngan budak2 ni . class 4G #
# 1M , 1S .. ble tahan cg haru n cg Fatin ni . ajar takraw ma . cg Ali plak mmg teror ! #
# wow , teror'ny cg khalid . *Fokus pd bola #

# Good LUCK to them ! #
# paling BEST bila dapat hadiah drpd pihak sekolah , student n kantin , tengkiu2 #


p/s :: to warga sek rampayan menggatal , tengss banyak2 coz menerima kedatangan kami dngn begitu baik..

:: to ahli kump me ,Fatin , haru n khalid ,  best 1 kump ngan kamu . sem 4 da jodoh sama2 lagi . 

::to kengkawan PBS  from ip tawau,Ali , epi , zul , sabri n salleh , korang mmg sporting ! best dapat wat PBS ngan korang . hope jumpa lg .


Wassalam.







Saturday, 24 March 2012

Blog and ME

Assalamualaikum W.B.T ..

Hello there C=

me buat blog baru . me pnya blog lama oredi deleted [ *actually baru dalam proses ] . 
Should MOVE ON ! so,that why me buat blog baru ni . blog lama tu banyak kisah y Xsepatutnya d'ingat lagi . 
So,hope korang enjoy ngan blog baru me ni .

Wassalam ..