Friday, 6 April 2012

Rumahku ,Syurgaku.

Assalamualaikum W.B.T ..

happy holiday :)

home sweet home ..
suka sangat bila balik rumah ..
segala tension dapat dihilangkan ..

Thankss dad ,thankss mum ..
i love both of u ..

kalu lar boleh stay d rumah ni jak ..:'(

seyesly , busy sangat my life skrng ni .. kepala ni kadang2 mau pecah da bila fikir itu,ini ..
so, besyukur sangat dapat balik rumah minggu ni ..
at least , bila balik maktab lagi,me da dapt balik semangat y hilang tu .. 
..I LOVE MY HOME.. 

Wassalam..


Monday, 2 April 2012

LoveQUoTES part1 #

Assalamualaikum W.B.T ..

since me ni  peminat Quotes , so me dengan berbesar hati mau kongsi quote2 y me suka TAPI bukan ciptaan sendiri . belum mampu sangat ke arah itu . Hanya mampu untuk copy jak  . HEHE ..
Btw , hope u all tetap enjoy baca er . ;)

credit to BestQuotes ..


Easy is to get a place in someone's address book.
Difficult is to get a place in someone's heart.

Easy is to judge the mistakes of others
Difficult is to recognize our own mistakes.

Easy is to talk without thinking
Difficult is to refrain the tongue.

Easy is to hurt someone who loves us.
Difficult is to heal the wound.

Easy is to forgive others
Difficult is to ask for forgiveness.

Easy is to set rules
Difficult is to follow them.

Easy is to dream every night
Difficult is to fight for a dream.

Easy is to show victory
Difficult is to assume defeat with dignity.

Easy is to admire a full moon
Difficult to see the other side.

Easy is to stumble with a stone
Difficult is to get up.

Easy is to enjoy life every day
Difficult to give its real value.

Easy is to promise something to someone
Difficult is to fulfill that promise.

Easy is to say we love
Difficult is to show it every day.

Easy is to criticize others
Difficult is to improve oneself.

Easy is to make mistakes
Difficult is to learn from them.

Easy is to weep for a lost love
Difficult is to take care of it so not to lose it.

Easy is to think about improving
Difficult is to stop thinking it
And put it into action.

Easy is to think bad of others
Difficult is to give them
The benefit of the doubt.

Easy is to receive
Difficult is to give.

Easy is keep the friendship with words
Difficult is to keep it with meanings

Wassalam ..

Sunday, 1 April 2012

dari HATI , buat SAHABAT

Assalamualaikum W.B.T ..

Happy sunday all (=


.....................................................................



# SENYUMwalaupunpahit #

Copy from PSIPUM #Tatkala jatuh cinta pada seseorang, ikatlah hatimu dengan seerat-eratnya. Simpulkanlah ia dengan simpulan mati yang hanya dapat dibuka saat waktunya tiba.
Sebelum mengorak langkah lebih jauh dengannya, cukuplah cintai ia dalam diam.
Kerana diammu adalah bukti cintamu padanya. Kamu ingin memuliakannya, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan terlarang. Kamu enggan mengaibkannya, dengan tidak mengajaknya berdua-duaan. [1]
Kerana diammu meletakkan sifat malunya di tempat yang sebetulnya, kerana malu itu penanda aras keimanan di hatinya.
Kerana diammu menjaga kesucian dan ketenangan hatinya, menghindar dirinya daripada perkara-perkara yang merosakkan izzah dan iffahnya.
Sebelum memulakan sesuatu yang terlarang, cukuplah sekadar mencintai ia dalam diam.
Kerana diammu adalah petanda keikhlasanmu kepadanya. Kamu tidak ingin ia memilihmu lewat rupa parasmu atau manis ayatmu, sebaliknya kerana tulus hatimu.
Kerana diammu adalah kekuatanmu yang menguatkan dia. Kamu tidak akan sekali-kali mencari dan menggali titik-titik kelemahan yang ada di hatinya sehingga ia tersungkur dicedera rindu.
Kerana diammu adalah……. Kekuatannya! [2]
Masih ingatkah kamu akan kisah cinta Fatimah dan Ali? Kedua-dua mereka saling memendam perasaan yang mereka rasakan antara satu sama lain, dan akhirnya, mereka dipertemukan dalam syurga cinta dunia nan suci dan indah.
Boleh jadi orang yang kamu cintai itu juga adalah orang yang telah ditentukan oleh Allah SWT untukmu. Kerana dalam diammu, tersimpannya kekuatan harapan, yang menyalakan keinginanmu, dan memungkinkan Allah SWT memenuhi harapanmu sehingga ianya dapat berbicara di dunia nyata.
Bukankah Allah SWT itu Maha Hidup lagi Maha Mendengar? Sesungguhnya Allah SWT itu malu. Dia malu apabila seseorang hambaNya mengharap kepadaNya, lalu Dia menghampakannya dan meninggalkannya dalam kerugian. [3]
Tapi kiranya kamu telah berusaha berharap sepenuh hati, namun jika dia memang bukan milikmu, moga Allah SWT, merentasi batas-batas waktu, menghilangkan ‘cinta dalam diammu’ itu dan menggantikannya dengan rasa yang lebih indah, pada orang yang tepat.
Biarkan cinta dalam diammu itu menjadi memori tersendiri di sudut hatimu yang menjadi rahsia antara dirimu dengan Sang Kekasih Agung! [4]
Kerana diammu tanda tunduknya hatimu pada Sang Kekasih Agung. Sedangkan ikatan rumah tangga yang dimulai tanpa rasa tunduk dan patuh pada syariatNya tidak mungkin diredhaiNya. Dan tidak mungkin akan melahirkan generasi umat yang tunduk patuh padaNya.
Kerana diammu adalah bukti cintamu yang agung!
“Wahai Allah, jadikanlah kami orang yang tunduk patuh kepada Engkau dan jadikanlah di antara anak-anak cucu kami umat yang tunduk patuh kepada Engkau. Sesungguhnya Engkaulah Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Sesungguhnya kepadaMu sahaja kami meminta dan bergantung harap. Perkenankanlah harapan kami Ya Allah.”

Wassalam .. 

Earth HOUR 2012 - 31MARCH

Assalamualaikum W.B.T ..

hello readers C=


me nak kongsi ngan u all ,Earth Hour Tahun ni sangat-sangat BEST !!
u all know why ?

Because ..

tahun ni ,
different sangat dari tahun2 sebelumnya .
Mesti korang curious kan . Macam lar best sangat .HEHE

# okay y different'ny , tahun ni ada sambutan PESTA CAHAYA d maktab me .setiap unit wajib buat satu tanglung or lebih ( untuk dipertandingkan )  & tanglung ni dipasang selepas sahaja bekalan elektrik d'offkan
. AND  ni lar tanglung kelas kami . b'bentuk s'olah2 bumi and ditepinya ada 7 cahaya y melambangkan 7 benua yang menyokong earth hour  ni . #


# sehari before Earth hour .orang lain sibuk buat kerja , kami sibuk ambil gambar .HAHA #




# ME penyokong penuh Earth HOUR ! ;tanglung unit sains S3 #

 # Excited ambik pic ngan lilin botol .made by me punya kelas #


# y paling BEST ngan program ni , kelas kami dapat no.2 pertandingan membuat tanglung ni .
HAPPY ! 
congr8e untuk my classmate #

Untuk korang2 semua ,
jangan segan2 sokong program yang bagi manfaat ngan kita semua er . =)

"DARE THE WORLD TO SAVE THE PLANET"


Wassalam ..